Met deze 5 tips scoor ook jij hoger in Google

Gea Simons
okt 21, 2020
Met Deze 5 Tips Scoor Ook Jij Hoger In Google Seo Zoekmachine Optimalisatie Jouw Technische Coach

Je doet als ondernemer enorm je best om een goede website met prachtige pagina’s neer te zetten. Het is dan ook enorm frustrerend als deze maar niet in de Google zoekresultaten naar voren komen. Google lijkt hierin enorm ongrijpbaar. Toch kan ook jij met onderstaande 5 tips hoger scoren in Google.

Dé 5 tips waarmee je hoger scoort in Google

Tip 1

Doe een zoektermenonderzoek en voer deze breed uit (leg dus niet meteen de focus op je eigen producten of diensten). Begin hierbij met een brainstorm, maar maak zeker ook gebruik van Google Search en Ubersuggest.

Tip 2

Focus je per pagina op één zoekterm met maximaal 2 ondersteunende zoektermen (ofwel gooi je pagina niet vol zoektermen in de hoop dat Google iets oppakt). Door te focussen weet Google je pagina veel beter te plaatsen en zul je sneller in de zoekresultaten getoond worden.

Tip 3

Ken de de stappen die jouw klanten doorlopen (van oriëntatie naar evaluatie) en sluit hierop aan met je marketing. Zowel via je blogs als ook via je sociale media. Ook Google zal dit vervolgens oppikken.

Tip 4

Maak gebruik van de Google tools (Search Console en Google Analytics), ze leveren je veel informatie op die je kunt gebruiken om je website te verbeteren. Bovendien kun je, door Search Console te gebruiken, het indexeren van je website versnellen.

Tip 5

Blijf bij jezelf, zowel in de teksten op je website als ook met wat je deelt op sociale media. Echtheid loont. Hierdoor zal je zeker meer bezoekers trekken naar je website wat vervolgens ook weer gunstig is voor je ranking in de Google zoekresultaten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.