Pagina’s zien er anders uit na updaten

Gea Simons
mrt 18, 2020
Pagina's zien er anders uit na updaten _ #blogvandeweek _ Praktische tips en informatie over website maken en onderhouden, SEO en e-mailmarketing _ Jouw technische coach

Grrrrrrr nee hé! Doe ik eens braaf mijn updates ziet de opmaak van mijn homepage er gewoon niet meer uit. Wat moet ik nu?? Het is een vraag die ik met regelmaat ontvang van mijn klanten. En de oplossing is meestal simpel. Dit kun je zelf doen als pagina’s er anders uit zien na updaten.

Raak niet in paniek als pagina’s er anders uit zien na updaten

Ik weet het, het is niet een advies waar je op zit te wachten op zo’n moment. Maar wel het beste wat ik je kan geven. Want vaak is de oplossing zo simpel dat het in de stress schieten echt niet nodig is. Dus ziet je pagina er niet meer uit? Adem in, adem uit en lees hieronder verder.

Waarom ziet de pagina er anders uit?

Soms blijft je thema na een update “hangen” in de basis opmaak. Je ziet dan de standaard blauwe WordPress kleur op je homepage bijvoorbeeld.

Gaat het om een andere pagina dan je homepage dan heeft het vaak met de permalink (de pagina link) te maken. Deze linken geven je pagina’s een leesbare naam en zorgen ervoor dat WordPress weer om wat voor type pagina het gaat (een blog, een pagina, een afbeelding). In theorie zou een update geen wijzigingen te weeg moeten brengen, in de praktijk echter zie je nog wel eens terug dat een update van een plug-in iet in deze opbouw kan wijzigen.

De simpele oplossing

De oplossing voor dergelijke wijzigingen is simpel.

Ziet je homepage er anders uit? Open dan je homepage om te bewerken en sla de homepage opnieuw op. Vaak lost dit het probleem op.

Gaat het om een andere pagina dan je homepage? Ga dan via de Instellingen naar Permalinks (linker kolom) en klik hier op “Wijzigingen opslaan”. Je past verder dus niets aan. Ook hier zal dit vaak al het probleem oplossen.

Wat moet ik doen als dit niet werkt?

Als dit niet werkt is er een grote kans dat een plug-in niet goed werkt met je thema. Ook dit kun je simpel zelf controleren door alle plug-ins uit te zetten en vervolgens één voor één weer aan te zetten. Controleer na elke plug-in die je aanzet of het probleem weer optreedt. Zo weet je al snel welke plug-in de boosdoener is.

Kom je er niet zelf uit?

Heb je bovenstaande stappen doorlopen en kom je er zelf niet uit? Dan mag je mij natuurlijk altijd mailen op gea@jouwtechnischecoach.nl en kijk ik even met je mee.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.