Wat heb ik minimaal nodig voor een eigen WordPress website?

Gea Simons
mrt 13, 2021
wat heb ik minimaal nodig voor een eigen wordpress website website maken jouw technische coach

Bij een eigen bedrijf hoort een eigen website. Waarom? Het vergroot je zichtbaarheid online. En in de huidige tijd is dat zeker nodig om klanten te krijgen. En als je het over een website maken hebt, dan kom je al gauw bij WordPress terecht. Eén van de meest gebruikte platformen wereldwijd.

Leuk gezegd natuurlijk. Maar je zult je afvragen wat je minimaal nodig hebt voor een eigen WordPress website. Dat ga ik je uitleggen, zodat je vandaag nog aan de slag kunt!

1: Een domeinregistratie en een hosting

Voor elke website geldt dat je een plek nodig hebt waar je jouw teksten en afbeeldingen kwijt kunt, zeg maar een kast waarin je jouw boek kan zetten. Daarvoor heb je een hostingpartij nodig. Voor een WordPress website maak je gebruik van een webhosting partij als bijvoorbeeld NeostradaMijnDomein of natuurlijk Jouw technische coach. Webhosting bedrijven bieden al pakketten aan vanaf € 2 tot € 5 per maand ex btw inclusief domeinnaam. Let er echter op dat het goedkoopste pakket lang niet altijd de beste keuze is en je vaak beter voor een duurder pakket (met meer snelheid en geheugen) kunt gaan.

2: Een SSL certificaat

Een must als je een website begint is het hebben van een SSL certificaat. SSL beveiligt de verbinding tussen twee computers. Om zo’n beveiligde verbinding plaats te laten vinden heb je een certificaat nodig, een SSL certificaat. Heeft je website een SSL certificaat dan komt er een slotje voor je domeinnaam te staan waarmee wordt aangegeven dat jouw website veilig te gebruiken is.

3: WordPress

Uiteraard heb je op een WordPress website ook WordPress nodig. Via je hostingpartij kun je WordPress op je domein laten plaatsen zodat je aan de slag kunt met het maken van je website.

4: Een thema

Naast WordPress heb je ook een thema nodig. Met een thema geef je jouw website vorm. In WordPress zijn veel verschillende gratis thema’s beschikbaar. Het belangrijkste is dat een thema responsive is en daarmee dus geschikt voor mobiele telefoons. Mijn favoriete thema is wel Divi. Divi is een betaald thema met een eigen builder wat het maken van je website nog fijner maakt.

5: Plug-ins

Je zult er niet aan ontkomen om ook een aantal plug-ins te installeren. De plug-ins die je minimaal wel nodig hebt zijn:

  • Een Antispam plug-in zoals Cleantalk om spam via je website te voorkomen.
  • Een beveilingsplug-in zoals IThemes Security om hackers tegen te gaan.
  • Really Simple SSL zodat je SSL certificaat goed gekoppeld staat met je website.
  • Een back-up plugin als UpdraftPlus zodat je altijd een back-up hebt van je website.
  • Een caching plug-in als WP-rocket welke de snelheid van je website verbetert.
  • En een SEO plug-in als SEOPress waarmee je de vindbaarheid van je website verbetert en kunt sturen op welke zoektermen je gevonden wil worden.

Een aantal van deze plug-ins zijn betaald. Echter na mijn jarenlange ervaring en veel plug-ins te hebben geprobeerd kan ik je deze als beste aanbevelen.

Zijn dit alle plug-ins die ik nodig heb? Ja, voor een basis website is dit alles wat je nodig hebt. Wil je echter ook bijvoorbeeld producten verkopen dan zal je ook WooCommerce en een plug-in van een betaalprovider als Mollie nodig hebben. Welke plug-ins je uiteindelijk nog meer nodig hebt is afhankelijk van je eigen wensen.

Aan de slag met je eigen WordPress website

Als je bovenstaande allemaal hebt geïnstalleerd kun je aan de slag met je eigen WordPress website. Voor een basis website heb je minimaal een homepage nodig en een contactpagina. Je website kun je zo groot maken (of zo klein houden) als je zelf wil. Twijfel je over wat je nodig hebt of wil je een keer met iemand brainstormen over je website? Maak dan een vrijblijvende afspraak met mij, ik denk graag met je meer!

Dit blog bevat affiliate linken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.